Atelier

Sommerhuset ved Limfjorden
 
Ved Limfjorden på Thyholm, i læ for vestenvinden, ligger atelieret med udsigt til Venø, Jegindø og Salling. Her er den ro, der skal til, når billeder skal gøres færdige.
 
I min kunst forsøger jeg at vise, hvordan jeg oplever livet. Jeg har mødt mange mennesker på min vej. Mennesker, der er i motiverne, uden at de selv ved det. Derfor har jeg et forhold til mange af mine billeder, som gør det svært at slippe dem. I mange år arbejdede jeg i det hektiske danske erhvervsliv, men havde kunsten som modstykke. Det har betydet meget.
 
For år tilbage gik jeg bare igang med at male et billede - det gør jeg ikke mere. Jeg går aldrig igang med et hvidt lærred - det siger mig ingenting. Jeg maler hele tiden på mindst 10 billeder af gangen. Det kan lyde af meget, men når et billede har hvilet nogle dage eller uger, dukker der nye ting ud af overfladen.
 
Hvis problemerne går mig på i et billede, stilles det helt væk måske et halvt eller helt år. Det bliver for det meste de bedste billeder. Derfor maler jeg ikke bestemte motiver på bestilling. Det går jeg i stykker på. Jeg vil helst være mig selv.
 
Jeg maler kun ved dagslys. På vinterens korte dage, hvor jeg ofte maler til dagen glider over i mørket, glæder jeg mig til at komme ind i atelieret, når det bliver lyst. Det er altid sjovt at se, om der i nattens løb er dukket nye figurer op, som man ikke lagde mærke til dagen før.
 
For det meste er det hårdt arbejde.
Ove Ødegaard  | Tlf.: +45 22 14 60 89